Καλώς ήλθατε στο Multinio...

Προγραμματισμός αυτόματης δημοσίευσης αναρτήσεων (Schedule automatic posting).



Στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "Αφήνοντας μια ανάρτηση... μισοτελειωμένη. (Post in progress)", σας είχα περιγράψει, προς το τέλος, πως με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε, εκτός των άλλων και ένα είδος προγραμματισμού  δημοσίευσης ανάρτησης, αλλά χειροκίνητα.
Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε πως να κάνουμε  δημοσίευση ανάρτησης, αυτόματα και σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Αυτό μπορεί να μας χρησιμεύσει σε πολλές περιπτώσεις.
Όταν θέλουμε να δημοσιεύσουμε ένα αφιέρωμα σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως π.χ. του Αγίου Βαλεντίνου, ή για μια εθνική γιορτή (25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου κλπ.), ή για μια παγκόσμια ημέρα (Ημέρα της γυναίκας, Ημέρα της μητέρας, Ημέρα κατά του καπνίσματος, κλπ.), ή για μεγάλες θρησκευτικές γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ.) και πάει λέγοντας.
Επίσης μια άλλη πολύ καλή χρησιμότητα αυτού του τρόπου είναι η εξής. Για να μην αφήνουμε το ιστολόγιό μας ανενεργό, όταν ας πούμε πρέπει να λείψουμε για κάποιο χρονικό διάστημα είτε για διακοπές είτε για κάποιο επαγγελματικό ή άλλο ταξίδι ή οτιδήποτε άλλο, προγραμματίζουμε οι αναρτήσεις μας να δημοσιεύονται όταν θα λείπουμε.
Αλλά ας προχωρήσουμε στην ουσία.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου που γράφουμε υπάρχει το κουμπί, "Επιλογές ανάρτησης". Πατάμε πάνω του και εμφανίζετε ένα πτυσσόμενο μενού με διάφορες επιλογές.
Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η "Ημερομηνία και ώρα ανάρτησης", όπου εξ ορισμού (default) είναι τσεκαρισμένο το κουμπάκι " " . Αυτό σημαίνει πως η ανάρτηση παίρνει αυτόματα την ημερομηνία και ώρα της χρονικής στιγμής που πατάμε στο πεδίο "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ".

Από κάτω τσεκάρουμε το κουμπί
Προγραμματίστηκε στις
και γράφουμε την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα.
Εδώ βλέπουμε ότι έχουμε προγραμματίσει να δημοσιευθεί η ανάρτησή μας στις 31/12/2012, στις 12:00, δηλαδή το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2013.

Κατόπιν αφού πατήσουμε  "ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ"  θα δούμε ότι η ανάρτησή μας δεν θα δημοσιευθεί στον παρόντα χρόνο, αλλά θα περιμένει και θα δημοσιευθεί στην προγραμματισμένη ημέρα και ώρα που έχουμε καθορίσει.

Και για του λόγου το αληθές, αν πάμε στη λίστα αναρτήσεων, πατώντας στο κουμπί "Επιστροφή στη λίστα αναρτήσεων"  θα δούμε στην ανάρτησή μας να έχει τις παρακάτω πληροφορίες και επιλογές.

Τίτλος.. προγραμματισμένο

31/12/12 από τον/τη Multinio
 Βλέπουμε λοιπόν ότι η ανάρτησή μας εχει προγραμματισθεί για δημοσίευση στις 31/12/12.


Αν έχετε κάποια απορία ή κάποια υπόδειξη, μην διστάσετε να μου την στείλετε πατώντας εδώ ( e-mail ) ή δημοσιεύοντας ένα σχόλιο, στο πλαίσιο "Δημοσίευση σχολίου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Powered By Blogger