Καλώς ήλθατε στο Multinio...

Στον ουρανό το γύρευα...και στο ekabitis.blog το βρήκα.

Στον ουρανό το γύρευα...και στο ekabitis το βρήκα.
Υπάρχουν κάποια προγράμματα που κυριολεκτικά μας λύνουν τα χέρια και μας γλυτώνουν από πολλά παραπάνω "κλικ" του ποντικιού μας και από αρκετή κατανάλωση χρόνου.
Ας πούμε ότι θέλετε να μάθετε τον κωδικό ενός χρώματος που σας άρεσε, για να τον εφαρμόσετε είτε σε μια εργασία που κάνετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών, είτε στην επεξεργασία του κώδικα HTML της ιστοσελίδας σας ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεται, τότε τι κάνετε?

Είναι απλό. Ανοίγετε το htmlcol το οποίο είναι ένα μικρό, αλλά θαυματουργό πρόγραμμα και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Είναι πολύ μικρό (147 μόλις kb) και αφού το κατεβάσετε δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση. Το τοποθετείτε ή δημιουργείτε μια συντόμευση (δεξιό κλικ στο αρχείο και δημιουργία συντόμευσης), στην επιφάνεια εργασίας (desktop) ή όπου αλλού θέλετε και πατώντας διπλό κλικ ανοίγει κατευθείαν.
Όταν περνάτε τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω από οποιοδήποτε σημείο της οθόνης σας, βλέπετε τον κωδικό του χρώματος σε τέσσερα μοντέλα.

  1. Σε δεκαεξαδικό (#Hex triplet ή Hexadecimal) μοντέλο (π.χ. λευκό = #FFFFFF). Πατήστε F1 στο πληκτρολόγιό σας για αντιγραφή και επικόλληση (copy - paste).
  2. Σε ονομαστική μορφή στην οποία υπάγονται ορισμένα χρώματα (π.χ. White). Πατήστε F2 στο πληκτρολόγιό σας για αντιγραφή και επικόλληση (copy - paste).
  3. Στο RGB μοντέλο (π.χ. λευκό = #255 255 255). Πατήστε F3 στο πληκτρολόγιό σας για αντιγραφή και επικόλληση (copy - paste).
  4. Σε Tcolor μοντέλο  (π.χ. λευκό = #00FFFFFF). Πατήστε F4 στο πληκτρολόγιό σας για αντιγραφή και επικόλληση (copy - paste).
Το πέμπτο πλαίσιο σας δείχνει το ακριβές σημείο της οθόνης, που βρίσκεται ο δείκτης του ποντικιού. Και εδώ πατώντας F5 στο πληκτρολόγιό σας αντιγράφετε τον εμφανιζόμενο αριθμό στο πρόχειρο (clipboard).
Επίσης στην δεξιά στήλη έχουμε 4 επιλογές μεγέθυνσης, έως και 8x για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Δοκιμάστε το κι εσείς και πέστε μου, αν στον ουρανό το γυρεύατε... και στο multinio το βρήκατε.
Απολαύστε το.

Αν έχετε κάποια απορία ή κάποια υπόδειξη, μην διστάσετε να μου την στείλετε πατώντας εδώ ( e-mail ) ή δημοσιεύοντας ένα σχόλιο, στο πλαίσιο "Δημοσίευση σχολίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Powered By Blogger