Καλώς ήλθατε στο Multinio...

Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.

Οι προγονοί μας μέσα από την εμπειρία της ζωής τους έβγαζαν διάφορες παροιμίες. 

Μια από αυτές λέει: Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε
Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει αυτό με την σύγχρονη τεχνολογία και με τον ψηφιακό κόσμο του διαδικτύου?
Παρακάτω θα σας δείξω ή καλύτερα θα σας επισημάνω μια εργασία που πρέπει πάντα να κάνουμε όταν επεξεργαζόμαστε τον κώδικα της ιστοσελίδας μας.
Και λέω "θα σας επισημάνω" γιατί λίγο ως πολύ είναι γνωστή, αλλά πολλές φορές είτε γιατί βιαζόμαστε, είτε γιατί το παίρνουμε αψήφιστα λέμε εκφράσεις του τύπου : "...άστο για  αργότερα ή, ...δεν βαριέσαι", ενώ αν την κάνουμε, ίσως να μας γλυτώσει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Μιλάω φυσικά για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας ή επί το Ελληνικότερον, backup. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε οποιαδήποτε επεξεργασία στον κώδικα (HTML) του blog μας πρέπει πάντα να κάνουμε "Λήψη πλήρους προτύπου"
Ας τα πάρουμε, λοιπόν από την αρχή. 
Μπαίνουμε στο ιστολόγιό μας, πάμε στην καρτέλα "Σχεδίαση" (1) και  πατάμε "Επεξεργασία HTML(2). Το επόμενο σημαντικό και απλούστατο βήμα είναι να πατήσουμε "Λήψη πλήρους προτύπου(3) . Αυτό δημιουργεί, στον σκληρό μας δίσκο, ένα αντίγραφο του HTML αρχείου μας, το οποίο θα είναι της μορφής "template-6974823461940454573.xml".
Έτσι αν έχουμε κάποια ατυχία ή αν τέλος πάντων κάπου τα μπερδέψουμε (και δεν είναι δύσκολο) να κάνουμε επαναφορά του αρχείου μας.

Για να κάνουμε επαναφορά, πατάμε στο πεδίο "Επιλογή αρχείου" (4) και ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου και επιλέγουμε το αρχείο που θέλουμε να επαναφέρουμε. Κατόπιν, αφού έχουμε ανοίξει το αρχείο μας και το οποίο φαίνεται δίπλα στο πεδίο "Επιλογή αρχείου" πατάμε διαδοχικά τα κουμπιά "Μεταφόρτωση(5),  προβολή ιστολογίου και... ουφφφφ ευτυχώς τη γλυτώσαμε.
Το ιστολόγιό μας έχει πάλι την super καλλιτεχνική εμφάνιση που, εμείς με το καταπληκτικό και εικαστικό ταλέντο μας, το είχαμε σχεδιάσει.

Αυτό ήταν. Είπαμε "κάλλιο κωδικόδενε παρά κωδικογύρευε".

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αν έχετε κάποια απορία ή κάποια υπόδειξη, μην διστάσετε να μου την στείλετε πατώντας εδώ ( e-mail ) ή δημοσιεύοντας ένα σχόλιο, στο πλαίσιο "Δημοσίευση σχολίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Powered By Blogger