Καλώς ήλθατε στο Multinio...

Διαβάστε ξεκούραστα τις ιστοσελίδες σας.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που έχουν μικρά γράμματα ή κάποιοι άνθρωποι, που έχουν πρόβλημα με την όρασή τους και ως εκ τούτου η ανάγνωση γίνεται αρκετά κουραστική.
Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα έχουν γραφτεί αρκετά προγραμματάκια (JavaScripts) που αυξομειώνουν το μέγεθος των
κειμένων. Έχουν όμως το μειονέκτημα να επιβαρύνουν το blog μας με ένα ακόμα script, ενώ μερικές φορές δεν λειτουργούν σωστά, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να επαναφέρουμε την σελίδα στο αρχικό της (default) μέγεθος.

Υπάρχει λοιπόν μια απλούστατη λύση, που είναι, κυριολεκτικά, μπροστά μας. Δηλαδή στο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι. Και εξηγούμαι αμέσως παρακάτω.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Ctrl", και πατώντας το συν (+) τα γράμματα μεγαλώνουν ή πατώντας το πλην (-) τα γράμματα μικραίνουν. Με διαδοχικά πατήματα του (+) ή του (-), μεγαλώνουν ή μικραίνουν περισσότερο ή λιγότερο, αντίστοιχα.


Το ίδιο γίνεται, αν αντί για τα (+) και (-) περιστρέψουμε το ροδάκι του ποντικιού μας εμπρός ή πίσω κρατώντας, βεβαίως, πάλι πατημένο το πλήκτρο "Ctrl".

Τέλος όταν θέλουμε να επαναφέρουμε την σελίδα στο αρχικό της (default) μέγεθος πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων "Ctrl"+0.

Αυτό ήταν όλο. Πολύ απλό και χωρίς εγκαταστάσεις script, που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο.

Αν έχετε κάποια απορία ή κάποια υπόδειξη, μην διστάσετε να μου την στείλετε πατώντας εδώ ( e-mail ) ή δημοσιεύοντας ένα σχόλιο, στο πλαίσιο "Δημοσίευση σχολίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate

Powered By Blogger